Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Харківщині затримано групу осіб, які вбили військовослужбовця (ОНОВЛЕНО, ДОДАНО ВІДЕОКОМЕНТАР)
Опубліковано 18 березня 2019 року о 15:15

Менш ніж за добу працівники Чугуївського відділу поліції викрили  у скоєнні жорстокого злочину трьох хлопців та дівчину.

16 березня до чергової частини надійшло повідомлення про те, що на відстані приблизно 1 км від території військової частини в місті Чугуєві в лісосмузі виявлено тіло чоловіка з ознаками насильницької смерті.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом відділу. Працівники поліції встановили особу померлого. Ним виявився 26-річний військовослужбовець.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники Чугуївського відділу поліції викрили групу осіб, причетних до злочину. Ними виявились 15, 16 та 18-річні місцеві хлопці та 22-річна мешканка Харкова.

Протягом дня 13 березня компанія знаходилась в місті Чугуєві. Близько 23:00 на території автовокзалу вони зустріли чоловіка, разом з яким пішли до  під’їзду 9-поверхневого будинку розпивати спиртні напої.

Під час вживання  алкоголю дівчина розповіла хлопцям, що 26-річний чоловік, нібито, її згвалтував. Також вона повідомила, що у нього є банківська карта, на якій багато грошей, та запропонувала хлопцям за винагороду вбити чоловіка.

Для реалізації злочинного умислу вони розробили план вбивства. Потім хлопці запропонували чоловіку піти з ними у ліс, де жорстоко вбили його. Зловмисники нанесли потерпілому кілька ударів ножем по голові, кінцівкам та тулубу. Після того, як постраждалий втратив свідомість, юнаки забрали його одяг та інші речі,  спалили та залишили місце злочину.

Коли хлопці повернулися до дівчини, то повідомили, що виконали замовлення та показали на підтвердження відео.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження  п.п.6, 11, 12, ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі. Зараз вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває. Проводяться першочергові слідчі розшукові дії для повного та всебічного дослідження обставин події.

 

1 спікер (0:03 - 0:41): Олександр Горбачов - начальник Управління карного розшуку ГУНП в Х/о

2 спікер: (0:41 - 2:03): Андрій Шарнін - заступник начальника слідчого управління ГУНП в Х/о

 Відділ комунікації поліції Харківської області  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux