Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Харківщини слідкують за дотриманням карантинних заходів
Опубліковано 28 квітня 2021 року о 14:19

З початку переведення Харківщини до «червоної» зони карантинних обмежень правоохоронці склали 162 протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення та виявили 988 порушників маскового режиму в громадських місцях.

З метою контролю за виконанням вимог та заборон, визначених постановою Кабінету Міністрів України, поліцейські постійно проводять профілактичні заходи в метрополітені, на маршрутах громадського транспорту, перевіряють ринки, заклади харчування і торгівлі, місця відпочинку громадян, розважальні заклади. До перевірок залучаються представники відділу санітарно-епідеміологічного нагляду Держпродспоживслужби в Харківській області. 

При виявленні порушників правоохоронці, в першу чергу, проводять з громадянами роз’яснювальну роботу і попереджають про відповідальність за порушення карантинних заходів. Якщо правопорушники не реагують на попередження, їх притягують до адміністративної відповідальності.

З 11 квітня поліцейські Харкова і області за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення склали 17 протоколів відносно керівників підприємств, установ, організацій; 21 - на керівників закладів харчування; 94 – відносно працівників підприємств, установ, організацій та 4 - відносно перевізників.

Також поліцейські винесли 988 постанов за ч. 2 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. З яких: 126 – за перебування громадян в громадському транспорті без респіраторів або захисних масок, і 862 – за перебування без вдягнутих засобів індивідуального захисту в громадських будинках, спорудах і інших громадських місцях. Лише у харківському метрополітені поліцейські притягнули до відповідальності 95 порушників, які перебували без вдягнутих засобів індивідуального захисту - респіраторів або захисних масок. 

Нагадуємо, що за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам законодавством передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

 

Вілліл комунікації поліції в Харківській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux