Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У ХНУВС відбулася Міжнародна науково-практична конференція
Опубліковано 11 квітня 2019 року о 16:47

Темою наукового зібрання стала «Сучасна європейська поліцеїстика та можливості її використання в діяльності Національної поліції України».

Участь у науково-практичному заході взяли начальник ГУНП України в Харківській області Олег Бех, начальник Департаменту оперативно-технічних заходів НПУ Михайло Кузнєцов, доктор юридичних наук Олександр Бандурка, представники центрального апарату НПУ, Головного слідчого управління, Департаменту «Корпусу оперативно-раптової дії», Департаменту управління майном, представники Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, представники ОБСЄ.

Ректор Валерій Сокуренко зазначив, що cучасний підхід до реформування системи підготовки кадрів для органів Національної поліції висуває на перший план практичну складову, тобто пріоритетність практичної спрямованості фахової підготовки поліцейських у закладах вищої освіти системи МВС України. Зважаючи на це, основи поліцеїстики (науки про поліцейське право) мають стати базовою фундаментальною дисципліною, яку повинні вивчати усі майбутні поліцейські, оскільки без ґрунтовного ознайомлення з основними засадами поліцейської діяльності, отримання уявлення про ключові законодавчі акти, що регулюють діяльність органів та підрозділів поліції, неможливо підготувати висококваліфікованого поліцейського, який був би здатний на належному рівні виконувати покладені на нього обов’язки.

Під час свого виступу Олег Бех зазначив, що необхідною умовою гармонійного розвитку України, побудови громадянського суспільства є ефективний та стабільний розвиток кожного регіону держави. З метою забезпечення правопорядку ГУНП в Харківській області реалізовано низку заходів: вжито заходів щодо формування якісних кадрів; підготовки кандидатів до Національної поліції України; запобігання та виявлення корупції в системі органів та підрозділів поліції; створення резерву кадрів; удосконалення інформаційного та телекомунікаційного забезпечення кадрів. Створено Управління стратегічних розслідувань. Цей підрозділ має першочергове завдання - це боротьба з організованою злочинністю – злочинними організаціями, кримінальними «авторитетами», «злодіями в законі». Спільно з органами влади на території Харківщини реалізується велика кількість програм, спрямованих на забезпечення безпеки громадян. Також особлива увага приділяється інтенсивному впровадженню системи профілактики по лінії превенції, у напрямі протидії правопорушенням, забезпеченню безпеки дорожнього руху, захисту прав дітей.

Наприкінці заходу Валерій Сокуренко підкреслив, що фаховий та представницький рівень, знання та досвід учасників науково-практичного заходу дадуть можливість у взаємодії виробити пропозиції та рекомендації, які сприятимуть підвищенню ефективності діяльності органів Національної поліції з урахуванням європейських стандартів.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux