Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці вручили паспорти громадянам, які постраждали від наслідків масштабних пожеж на Харківщині
Опубліковано 11 вересня 2020 року о 17:17

В результаті страшної екокатастрофи, що виникла 02 вересня на території Дворічанського  району, мешканці 22 будинків села Гороб’ївка залишилися без домівок, майна та документів. Полум’я повністю знищило їх оселі.

Поліцейські одними із перших  прийшли на захист постраждалих: допомагали долати пожежу, її наслідки та забезпечували  продуктами харчування, питною водою, предметами першої необхідності.

- 3 вересня до Харківщини прибув міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, щоб особисто поспілкуватися з мешканцями Дворічанського району та проінспектувати роботу поліції щодо ліквідації наслідків масштабних загорянь, - зазначив т.в.о. начальника Куп’янського відділу поліції Олександр Кривошей. – Міністр пообіцяв людям, що поліція зробить усе можливе для відновлення їх документів, що є вкрай важливим при отриманні допомоги від держави.    

Правоохоронці виконали свої зобов’язання перед потерпілими і в максимально стислі строки відновили документи 6 мешканцям села       Гороб’ївка.

11 вересня паспорти нового зразка отримала перша родина, майно якої повністю згоріло у вогні. З подружжям зустрілися  т.в.о. начальника Куп'янського відділу поліції Олександр Кривошей,  начальник Дворічанського відділення поліції Роман Сімонян, головний спеціаліст ГУДМС в Харківській області Гага Кікнадзе та начальник Дворічанського  районного сектору ГУДМС  України в Харківській області Ігор Налигач.

Як зазначив представник обласного Головного управління Державної міграційної служби Гага Кікнадзе, правоохоронний підрозділ терміново підключився до спільної роботи з Національною поліцією України для надання допомоги постраждалим людям в отриманні нових документів.

- На початку вересня уся Харківщина з тривогою спостерігала за подіями у Дворічанському районі, в результаті яких два десятка родин залишилися без свого роками нажитого майна, - зауважив Гага Кікнадзе. – Міграційна служба відразу долучилася до спільної роботи із органами поліції щодо відновлення втрачених мешканцями села Гороб’ївка документів. Зазвичай ця процедура триває близько двох тижнів. Але ми зробили усе можливе, щоб завершити її у найкоротший термін.   

Родина, яка першою отримала свої документи, висловила вдячність усім, хто надав допомогу постраждалим в результаті пожежі і відзначила оперативну роботу районної поліції.

- Ми дякуємо усім поліцейським, які відразу стали на наш захист: патрулювали територію, гасили полум’я, рятували людей та їх майно, охороняли домівки від розкрадань. Особливо приємно, що правоохоронці дуже швидко відновили наші паспорти, адже це вкрай важливо для подальшого оформлення необхідних документів для отримання соціальних виплат і грошової допомоги від органів влади.

Керівник поліції Куп’янщини запевнив мешканців району, що поліція і надалі надаватиме необхідну допомогу усім, хто її потребує, щоб люди змогли якомога швидше повернутися до звичного життя.      

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux