Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Харківщини посилює контроль за дотриманням мешканцями регіону карантинних обмежень
Опубліковано 20 серпня 2020 року о 12:41

У зв’язку із погіршенням ситуації щодо розповсюдження коронавірусної інфекції на території області, харківська поліція разом із облдержадміністрацією, міською владою, Держпродспоживслужбою, ДСНС, службами Міністерства охорони здоров’я  активізує спільні заходи, спрямовані на недопущення збільшення випадків інфікування населення.  

Як повідомив начальник ГУНП в Харківській області, небезпечна хвороба продовжує ширитися Україною. За останню добу на Харківщині   встановлений черговий антирекорд – 242 людини заразилися COVID-19.

На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 17 серпня встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 в Харкові та 7 районах Харківської області - Богодухівському, Валківському, Золочівському, Краснокутському, Нововодолазькому, Первомайському та Чугуївському.

У зв’язку зі складною епідемічною ситуацією, як склалася на Харківщині, начальник харківської поліції звернувся до усіх мешканців міста та області. Він нагадав, що дотримання населенням маскового режиму під час перебування у супермаркетах, магазинах, підприємствах, установах, організаціях, розважальних закладах, закладах побуту, зонах відпочинку та громадському транспорті є обов’язковим. Валерій Сокуренко  наголосив на необхідності мати про собі документи, які засвідчують особу, дотриманні соціальної дистанції у 1,5-2 метри, проведенні постійної дезінфекції приміщень.

- При встановлені “жовтого” рівня епідемічної небезпеки з 17 серпня заборонено відвідування соціальних установ і закладів для осіб похилого віку, хворих, інвалідів, окрім установ і закладів, які надають соціальні послуги у кризових ситуаціях – зазначив очільник харківської поліції. -  Також заборонено роботу хостелів, розважальних закладів та закладів громадського харчування після 23:00 і до 7:00. Під забороною проведення масових заходів у ресторанах і кафе за участю понад 20 осіб, робота спортивних залів, фітнес-центрів, крім тих, які приймають відвідувачів не більше однієї людини на 10 кв. м.

Валерій Сокуренко також підкреслив, що у період пандемії особовий склад поліції працює у понаднормовий час, за посиленим варіантом службової діяльності.

- Ми посилили контроль за дотриманням вимог з обмеження перевезень пасажирів у громадському транспорті, роботи підприємств торгівлі, розваг, побуту, громадського харчування. Також звертаюся до усіх перевізників, підприємців, керівників закладів з проханням чітко виконувати карантинні вимоги, визначені Урядом України. А літніх людей прошу взагалі утриматися від відвідування місць масового скупчення громадян, - додав начальник ГУНП в Харківській області.

За порушення правил карантину та санітарних норм законом передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Це штрафи від 17 до 170 тисяч гривень або тюремне ув’язнення строком від 3 до 8 років.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux