Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
МВС розробило проект Стратегії громадської безпеки та цивільного захисту України - Арсен Аваков
Опубліковано 11 травня 2021 року о 12:53

Громадська безпека – це забезпечення двох принципових складових: безпека людини та безпека Держави. Основна мета МВС – створення безпечного середовища для кожного українця, у якому забезпечені права людини, захищені кордони держави, надається швидкий та якісний поліцейський сервіс й ефективна допомога у разі надзвичайної ситуації.

Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив сьогодні, 11 травня, під час Всеукраїнського форуму «Україна 30». 

«Для втілення цієї мети ми – на виконання затвердженої Президентом України Володимиром Зеленським Стратегії національної безпеки – розробили проект Стратегії громадської безпеки та цивільного захисту України. У ній сформульовано бачення  розвитку цього надважливого сегменту безпеки», - сказав Арсен Аваков. 

Міністр внутрішніх справ зазначив, що Стратегія – це великий програмний документ, який дасть можливість системно, крок за кроком, збудувати потужний і злагоджений механізм, що відповідає викликам сьогодення.

Арсен Аваков сказав, що МВС провело потужну попередню роботу як у законодавчому полі, так і в технічній площині, та вже запровадило проект фотовідеофіксації порушень ПДР в Києві, Київській, Львівській та Миколаївській областях.

«Основна мета – не кількість виписаних штрафів, а збереження людського життя та здоров’я. Також важливо виховати у водіях самодисципліну. Адже за статистикою 40 відсотків ДТП відбувається через перевищення швидкісного режиму»,  - сказав міністр внутрішніх справ. 

За словами Арсена Авакова, за півроку роботи системи на 48 ділянках автошляхів Києва, Київської та Львівської областей, де встановлені камери, кількість ДТП із постраждалими знизилася втричі.

«Вже цього року кількість ДТП із загиблими та травмованими зменшилася майже на 12%, кількість загиблих – на 17%, а травмованих – майже на 15 %. Завдання на поточний рік – встановлення ще понад двохсот таких комплексів по країні»,  - зазначив міністр внутрішніх справ. 

Арсен Аваков підкреслив, що ще однією вкрай важливою та успішною новацією стало впровадження проекту «Поліцейський офіцер громади».

«Вже 279 ОТГ у 13 областях мають свого офіцера громади, який живе та працює серед мешканців, надаючи повний первинний поліцейський сервіс. Ще в 6 областях проект втілено частково. Незалежні опитування в територіальних громадах, де працюють такі офіцери, показали 70-відсоткову довіру до поліцейських», - наголосив він. 

Арсен Аваков підкреслив, що МВС у співпраці із Міністерством цифрової трансформації, займає провідні позиції у діджиталізації державних сервісів для громадян. 

«Завдяки консолідованим зусиллям команди МВС та Мінцифри, разом з Державною міграційною службою та Головним сервісним центром в мобільному додатку «ДіЯ» запроваджено цифрові образи: паспорта громадянина України у вигляді ID-картки та закордонного біометричного паспорта; посвідчення водія; свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу», - зазначив міністр внутрішніх справ. 

Крім того, в громадян з’явилась можливість сплачувати штрафи за ПДР в режимі онлайн, а частка своєчасної оплати штрафів складає понад 86%, що відповідає європейському рівню.

Також Арсен Аваков розповів, що цього року стартував проект «Реформування гідрометеорологічної служби ДСНС». Державна служба з надзвичайних ситуацій буде співпрацювати із американською  компанією "BARON - Critical Weather Intelligence" у сфері гідрометеорологічної діяльності, відповідний меморандум підписали у МВС. 

«Раннє виявлення та прогнозування небезпечних гідрометеорологічних процесів (ураганний вітер, шквали, смерчі, град, повені, ожеледиця дорожнього покриття, прогнозування пожежної небезпеки тощо) – дозволить скоротити час відповідного реагування, мінімізувати наслідки, а головне – зберегти людські життя»,  - наголосив він.

Міністр внутрішніх справ України відмітив, що сили і засоби громадської безпеки і цивільного захисту загалом готові до виконання завдань за призначенням. Однак, інфраструктура сил громадської безпеки і цивільного захисту в цілому забезпечує ефективну роботу, але потребує суттєвої модернізації, насамперед з урахуванням розвитку цифрових технологій, необхідності забезпечення прав людини, у тому числі людей з інвалідністю та особливими потребами.

Тому, МВС запроваджує операційні процедури, що забезпечать прибуття поліції та пожежно-рятувальних підрозділів на місце виклику в максимально стислий термін, втілюємо сучасні методи та новітні технології у сфері реагування, підвищуємо рівень готовності органів управління, сил і засобів громадської безпеки та цивільного захисту до реагування.

Департамент комунікації МВС України 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux