Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Денис Монастирський: У кожній об’єднаній територіальній громаді має працювати поліцейський офіцер
Опубліковано 14 вересня 2021 року о 15:17

 

Наша мета – до кінця наступного року поліцейських офіцерів громади має бути дві тисячі осіб. Про це міністр внутрішніх справ заявив сьогодні, 14 вересня, під час передачі 86 автомобілів для правоохоронців, які працюватимуть у новосформованих об’єднаних територіальних громадах. 

«Поліцейські, які працюють на місцях, можуть повернути простому громадянину в селі, селищі, місті відчуття безпеки. Цей проєкт має жити. Дякую міжнародним партнерам за передачу авто та представникам місцевих громад, які дбають про своїх жителів», - зазначив міністр внутрішніх справ. 

Денис Монастирський повідомив, що проєкт «Поліцейський офіцер громади» є одним з найбільш успішних, а довіра громадян до ПОГів є найбільшою серед усіх представників поліцейської професії.

Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що нині службу несе 632 офіцери громади.

«Наразі ми обслуговуємо шість мільйонів громадян, які проживають у більш ніж чотирьох тисячах населених пунктах, а всього в Україні їх майже 30 тисяч.  Основна наша мета – це  вчасне реагування на виклики та повідомлення, а це можливо коли у поліцейського є автомобіль. Усі машини добре обладнані, від аптечки до бензопили, адже ніхто не знає, яку допомогу потрібно буде надати», – сказав Ігор Клименко.

Він додав, що кожен поліцейський, який невдовзі приїде в громаду, має бути забезпечений робочим місцем, автомобілем і житлом.

«Поліцейський живе і працює в громаді, тому дуже важливою є співпраця місцевих органів влади, громад і поліції. Я закликаю усіх керівників, які тут присутні та які лише планують підписати договори з Нацполіцією, працювати єдиною командою», - зауважив глава поліції. 

Ігор Клименко також повідомив про започаткування нового етапу - у кожній школі має відчуватись присутність поліцейського. 

«Офіцери громади разом з ювенальними поліцейськими будуть присутні в школі. Вони мають знати, скільки дітей проживають на території ОТГ, скільки навчальних закладів, і мати повний контакт з педагогічним складом», - сказав він.

За словами заступника глави Нацполіції Олександра Фацевича, сьогодні навчання проходять ще 130 правоохоронців, які невдовзі відправляться працювати в об’єднані територіальні громади. 

«Важливим залишається питання взаємодії, багато громад пішли нам на зустріч і закупили автомобілі для поліцейських, які працюватимуть на місцях. Крім того, за рахунок місцевих бюджетів буде здійснюватися обслуговування техніки», - сказав Олександр Фацевич.

Своєю чергою керівниця відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Сара Лангенкамп подякувала керівництву МВС, Національної поліції та головам ОТГ за співпрацю та розвиток проєкту.

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин сказав, що для кожного жителя громади важливо відчувати себе в безпеці. «Ми підписали Меморандум про співпрацю з Національною поліцією. Зі свого боку закупили автомобілі, облаштували станції, зробили ремонт. Поліція провела навчання і вже сьогодні поліцейські працюють в громаді міста Житомир. Наступним нашим кроком є розширення проєкту. Він має охоплювати не тільки приватний сектор, але й інші райони міста», - сказав він.

Ключі від службових авто марки Renault Duster та помпові рушниці отримали поліцейські та керівники об’єднаних територіальних громад з дев’яти областей, а саме Київської, Вінницької, Закарпатської, Полтавської, Житомирської, Луганської, Донецької, Одеської та Дніпропетровської. 

Довідково 

Поліцейський офіцер громади (ПОГ) — це офіцер Національної поліції України, який живе та працює у певній територіальній громаді (ТГ). Його головні завдання — забезпечувати порядок, запобігати правопорушенням і злочинам у межах своєї територіальної громади.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux