Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Слобідському районі Харкова поліція заблокувала діяльність наркопритону
Опубліковано 27 серпня 2021 року о 16:41

Зловмисник співпрацював з Інтернет-крамницею, збував наркотики наркозалежним, а своє помешкання надавав для вживання наркозасобів. За місяць він реалізовував близько 100 грамів психотропів на суму до 10 тисяч гривень.

 Оперативники встановили, що зловмисник співпрацював з Інтернет-крамницею, яка розповсюджує наркотичні засоби та психотропні речовини. Чоловік отримував заборонені речовини, які в подальшому збував наркозалежним особам та серед близького кола спілкування. Також він надавав своє помешкання для вживання наркотиків.

Припинили протиправну діяльність зловмисника співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю в Харківській області ДБН НПУ спільно з поліцейськими відділу поліції № 2 Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП в Харківській області, за силової підтримки спецпідрозділу поліції «Схід».

25 серпня, під час санкціонованого обшуку квартири за місцем мешкання 27-річного харків’янина поліцейські виявили та вилучили зіп-пакети з порошкоподібною та кристалоподібною речовинами білого кольору, саморобні пристрої для вживання наркозасобів із нашаруваннями коричневого кольору. Зі слів чоловіка, виявлені наркоречовини є метадоном та PVP.

Орієнтовний обіг в місяць складав близько 100 грамів психотропної речовини на загальну суму близько 10 тисяч гривень. Діяльність наркопритону повністю блокована.

Вилучені наркотичні засоби та психотропні речовини направлені на експертні дослідження.

Слідчо-оперативні заходи проводилися у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає до 5 років обмеження волі.

На даний час перевіряється причетність зловмисника до розповсюдження наркотичних засобів на території Харкова, а також споживачі та інші учасники незаконної діяльності.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux