Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Харкова викрили наркозбувача, який працював у шахрайському call-центрі
Опубліковано 22 вересня 2021 року о 14:51

Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці встановили, що зловмисник працював у call-центрі, де разом з іншими «операторами» обманом виманював персональні дані громадян. На даний час діяльність call-центру припинена, проводяться заходи щодо встановлення масштабів його діяльності, постраждалих осіб та завданих збитків. Встановлюються організатори та інші співучасники.

Слідчо-оперативні дії проводилися слідчими відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області за участю оперуповноважених Управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ та спецпідрозділу поліції «СХІД» у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України за фактом незаконного збуту наркотичних засобів та психотропних речовин на території Харкова та області.

В ході проведення оперативних заходів поліцейські встановили 23-річного мешканця Харкова, який займається збутом канабісу.

21 вересня правоохоронці провели обшук за місцем проживання фігуранта, та у його автомобілі, під час чого вилучили суху речовину рослинного походження зеленого кольору, дві пляшки із нашаруваннями речовини коричневого кольору, електронні ваги, пігулки рожевого кольору.

Також працівники поліції провели обшук в офісі, розташованого у  житловому будинку на території Шевченківського району, де неофіційно працював 23-річний фігурант. В ході його проведення встановлено, що у вказаному приміщенні знаходиться «cаll-центр», працівники якого систематично здійснювали телефонні дзвінки громадянам від імені співробітників банку, видавали себе за  їх  менеджерів  та  отримували  персональні  дані  потерпілих. На момент обшуку в офісі перебували 38 «операторів». Поліцейські вилучили ноутбуки, системні блоки та  монітори. За вказаним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

21 вересня 23-річному чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Рішення щодо повідомлення про підозру особам, причетним до  незаконної діяльності «cаll-центру», буде прийнято після проведення відповідних експертиз.

 

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux