Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Харківські слідчі повідомили про підозру службовим особам у заволодінні бюджетними коштами
Опубліковано 13 жовтня 2021 року о 12:22

Зловмисники незаконно заволоділи коштами державного бюджету України, які були виділені на реалізацію проєкту з будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу в селищі Новопокровка Чугуївського району. Своїми діями вони спричинили збиток на загальну суму понад 9 мільйонів гривень.

Викрили службових осіб у протиправній діяльності співробітники відділу з розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами та злочинними організаціями, слідчого управління ГУНП в Харківській області за оперативним супроводом оперативної служби УСБУ в Харківській області.

Під час розслідуванням встановлено, що у період з квітня по грудень 2020 року директор товариства з обмеженою відповідальністю спільно з директором та працівником науково-виробничого підприємства  заволоділи коштами державного бюджету, які були виділені на реалізацію проєкту з будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу в селищі Новопокровка Чугуївського району. Здобуті злочинним шляхом кошти, зловмисники легалізували шляхом здійснення із ними кількох фінансових операцій. Близько 2,5 мільйонів були використані з рахунку товариства з обмеженою відповідальністю на придбання автомобіля, приблизно така ж сума  перерахована на особисті рахунки його керівника, а залишок  -  на рахунки науково-виробничого підприємства на будівельно-монтажні роботи із завищеними обсягами виконаних робіт із приховуванням реального джерела їх походження.

11 жовтня на підставі ухвали Київського районного суду Харкова правоохоронці провели 14 обшуків  на території  Харкова та області, під час яких виявлена та вилучена фінансово-господарська документація, мобільні телефони, комп’ютерна техніка, носії інформації.

Трьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. До суду подані клопотання щодо застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та клопотання про арешт їх майна.

Санкціями статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux