Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Харківські поліцейські повідомили про підозру 13-м учасникам угруповання
Опубліковано 09 вересня 2021 року о 14:09

«Спеціалізувалися» вони на вимаганнях та захопленні майна під погрозами фізичної розправи. Також встановлені канали фінансування діяльності цього злочинного угруповання.

Нагадаємо, у квітні 2021 в центрі Харкова оперативники управління стратегічних розслідувань в Харківській області та слідчі слідчого управління обласної поліції затримали двох організаторів та трьох учасників злочинного угруповання. Вони вимагали від місцевого аграрія 700 тис. дол. США. Аби залякати чоловіка, залишали йому ритуальну атрибутику. 

У ході слідства поліцейські встановили й інших членів групи. Всі вони «спеціалізувалися» на вимаганнях і захопленні майна. Крім того, встановили канали легалізації злочинних коштів. Зловмисники налагодили торговельну мережу з продажу контрабандної та контрафактної продукції, зокрема - тютюнові вироби. Частина прибутку йшла на фінансування та розвиток угруповання. 

Учора, 8 вересня, оперативники та слідчі за силової підтримки полку поліції особливого призначення провели санкціоновані обшуки за місцями зберігання контрафактної продукції, мешкання членів злочинної групи та у їх автомобілях. Вилучили майже пів мільйона гривень, тютюнові вироби без марок акцизного податку на загальну суму понад 5 млн грн, печатки підприємств з ознаками фіктивності, «чорнові» записи.

Крім того, на підставі отриманих доказів 13 особам - організаторам та учасникам угруповання - було повідомлено про підозру. Їм інкримінують вчинення злочинів, передбачених частинами 2 та 4 статті 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. 

Після проведення всіх необхідних процесуальних заходів дії учасників можуть бути додатково кваліфіковані. Частина підозрюваних уже знаходиться під вартою, щодо решти - вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Харківська обласна прокуратура.

За вимагання чинним законодавством передбачена відповідальність - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux