Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Харківські оперативники затримали двох запорізьких рецидивістів за підозрою у скоєнні розбійного нападу
Опубліковано 12 листопада 2021 року о 11:00

Зловмисники зв’язали хвору жінку і погрожували їй фізичним насиллям. Вона віддала їм 30000 злотих, 500 доларів США, які збирала на лікування. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави.

Ввечері 5 жовтня до поліції із заявою про злочин звернулася 52-річна жінка. Вона повідомила, що до її приватного будинку по вулиці Басейна через віджаті пластикові двері проникли троє чоловіків у чорних балаклавах. Злодії зв’язали хазяйку помешкання будівельним хомутом і під загрозою застосування фізичного насилля змусили віддати цінні речі. Потерпіла тяжко хворіла і збирала гроші на лікування. Щоб не наражати себе на небезпеку, вона вказала нападникам місце, де зберігала гроші та коштовності. Зловмисники заволоділи коштами в сумі 30000 злотих, 500 доларів США та ювелірними виробами, після чого зникли з місця злочину.

Слідчі Харківського райуправління №1 відкрили за вказаним фактом кримінальне провадження за ч.3  ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Працівники карного розшуку більше місяця встановлювали осіб, причетних до злочину та місце їх перебування. 10 листопада у ході реалізації оперативної інформації співробітники харківського Управління карного розшуку спільно з працівниками ХРУП №1, з використанням можливостей оперативних підрозділів, за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення затримали двох 38-річних жителів Запоріжжя. Обидва зловмисники раніше відбували покарання за скоєння крадіжок, розбоїв, грабежів та незаконне заволодіння транспортним засобом.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів працівники поліції вилучили вироби з металу жовтого кольору, чоловічі кросівки,  в яких один з підозрюваних перебував під час розбійного нападу, мобільні термінали, ноутбук, грошові кошти у сумі 70 злотих, 50 тисяч доларів США та понад 15 тисяч гривень.

Затриманим повідомлено про підозру у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу  України. Київський районний суд відправив обох зловмисників під варту на 60 діб без права внесення застави. Відповідно до санкції статті їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Зараз працівники харківської поліції проводять заходи, спрямовані на встановлення місця перебування та затримання третього учасника розбійного нападу. Підозрювані також перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Харківської та інших областей України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Харківська обласна прокуратура. Слідчі дії тривають.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux