Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Побили і забрали 74 тисячі доларів: харківські поліцейські викрили банду іноземців
Опубліковано 17 вересня 2021 року о 13:00

Зловмисники заволоділи грошима 43-річного потерпілого, а також змусили перевести кошти на інший електронний рахунок. Загальна сума спричиненого матеріального збитку склала більше 74 000 доларів США.

Подія сталася 31 серпня у Київському районі Харкова.

Поліцейські з’ясували, що того дня 43-річний громадянин Лівану перебував у квартирі за місцем мешкання разом зі своїм знайомим 30 років. Близько 22:00 у двері помешкання  подзвонила невідома жінка. Коли потерпілий відчинив двері, йому був завданий удар по голові, а в квартиру увірвалися четверо чоловіків у масках, які одразу почали бити потерпілих. Потім зловмисники стали вимагати від 43-річного чоловіка віддати їм всі гроші, які є в квартирі. Таким чином, банда  заволоділа грошима в сумі 55000 доларів США. Також нападники змусили його перевести з власного рахунку електронні гроші у розмірі більше 19 тисяч доларів США. Після цього обох чоловіків зв’язали клейкою стрічкою, забрали мобільний телефон 43-річного потерпілого та покинули квартиру.  Нападники розмовляли арабською мовою.

Слідчим відділом ХРУП № 1 відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 8 до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Під час проведених слідчих та оперативно-розшукових заходів працівники Управління карного розшуку та інших оперативних підрозділів ГУНП в Харківській області спільно з відділом кримінальної поліції Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП в Харківській області,  поліцейськими Управління міграційної поліції, бійцями полку поліції особливого призначення та СБУ в Харківській області встановили, що до скоєння злочину причетні четверо іноземців віком від 24 до 28 років.

15 вересня, під час проведення обшуків за місцями мешкання фігурантів правоохоронці вилучили: банківську картку потерпілого, стартовий пістолет, гроші, газовий балончик, стартові пакети та сім-карти мобільних операторів, мобільні телефони, суху та подрібнену рослинну речовину сіро-зеленого кольору, одяг, який іноземці були одягнуті під час нападу.

Трьом зловмисникам вже повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

На даний час поліцейськими вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження організатора розбійного нападу.

Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури за  оперативним супроводом СБУ.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux