Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Минулої доби поліцейські Харківщини забезпечили оперативне реагування на 1296 повідомлень громадян
Опубліковано 23 червня 2022 року о 07:21

В умовах воєнного стану головними завданнями для працівників поліції залишаються забезпечення публічного порядку, протидія  кримінальній злочинності, фіксація наслідків обстрілів військових рф, надання гуманітарної допомоги населенню.

Ворог посилив інтенсивність застосування ракет та артилерії проти мирних мешканців Харкова та області. В результаті обстрілів правоохоронці щодня фіксують загиблих та потерпілих серед цивільного населення. Вдень 22 червня російські окупанти завдали ударів по Харкову, в результаті чого були пошкоджені господарчі приміщення та 6 автівок.  Обстрілів зазнали села  області  Слатіно, Пришиб,  Кочеток, Прудянка, Кочубіївка, смт Золочів, Печеніги, місто Чугуїв.  Вибухами пошкоджено приватні житлові будинки, магазин, гараж, господарчі споруди, приміщення комунального підприємства, приватної агрофірми. За добу працівники слідчо-оперативних груп та експерти-криміналісти опрацювали більше 20 фактів руйнування будинків та інших споруд внаслідок обстрілів та пожеж. Поліцейські ретельно документують кожний злочин військових країни-агресора проти українського народу. За адресами здійснюються виїзди та огляди місць подій, збираються речові докази.

Поліцейські систематично проводять заходи щодо виявлення злочинів, скоєних в умовах воєнного часу. На блок постах за добу правоохоронці разом з військовими перевірили понад 2000 транспортних засобів для виявлення правопорушень та недопущення потрапляння на територію області заборонених предметів.

Завдяки інформації від населення до відділів поліції доставлені 8 осіб для перевірки їх можливої причетності до співпраці з російськими окупантами.

Працівники поліції щодня активно протистоять кримінальній злочинності.

Поліцейські Харкова оперативно викрили харків’янина у крадіжці мобільного телефону у 35-річної громадянки. Слідчі повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину та затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Поліція Лозівщини виявила на території домоволодіння 50-річного жителя села Победа півсотні кущів конопель. Відомості про дану подію поліція внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, речові докази вилучені,  проводяться слідчі дії.

Поліцейські Харкова затримали правопорушника, який  під час сварки вдарив  нунчаками по голові перехожого. Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у незаконному поводженні зі зброєю та скоєнні хуліганства. Затриманий перебуває під вартою. 

За крадіжку особистого майна у 35-річної громадянки працівники Харківського райуправління поліції №3 затримали 27-річного чоловіка.

У Харкові на проспекті Перемоги працівники кримінальної поліції припинили протиправні дії 40-річного чоловіка, який викрав близько 35 метрів кабелю. Речові докази вилучено.

Поліцейські викрили 32-річного громадянина у крадіжці ноутбуку й інших товарів  з приміщення магазину по вулиці 23 Серпня та встановили спільника злочину. Тривають слідчі дії.

Правоохоронці щодня дбають про безпеку та соціальний захист мешканців міста та області, забезпечують їх продуктами харчування та предметами першої необхідності. Гуманітарну допомогу поліцейські надають найбільш уразливим верствам населення.

У зв’язку зі збільшенням інтенсивності обстрілів міста з 21червня рух поїздів на ділянці від станції метро «Академіка Барабашова» до «Героїв Праці» тимчасово припинено. Вдень у харківському метрополітені для громадян виділяються спеціальні сектори, де можна перечекати небезпеку. Установа працює вночі як бомбосховище. Поліція просить громадян обов’язково реагувати на повідомлення про тривогу та по можливості прямувати до укриттів. Крім того, необхідно неухильно дотримуватися світломаскувальних заходів та не вмикати світло вночі під час дії режиму комендантської години.

Поліція контролює безпекову ситуацію поблизу банківських установ, автовокзалів, пунктів видачі соціальної допомоги, патрулює місця масового перебування громадян, забезпечує безпеку населення під час евакуації з уразливих місць Харківщини.

Правоохоронці наглядають за безпекою на дорогах міста та області. Минулої доби щодо порушників правил дорожнього руху поліцейські склали більше 15 адмінпротоколів. 

Харківська поліція і надалі міцно стоятиме на варті закону, інтересів громадян та захищатиме населення від наслідків воєнного часу.

#stoprussia

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux