Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Харківська поліція продовжує працювати в посиленому режимі в районах пожеж екосистем регіону
Опубліковано 03 вересня 2020 року о 18:59

Сьогодні Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прибув із робочим візитом на Харківщину та проінспектував роботу правоохоронців по ліквідації масштабних пожеж на територіях Чугуївського і Дворічанського районів, а також їх наслідків.

Арсен Аваков разом із першим заступником голови Нацполіції Євгеном Ковалем та першим заступником голови ДСНС Олегом Мельчуцьким,  а також міністром соціальної політики Мариною Лазебною прибули в Харківську область для координації сил та засобів, задіяних для ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної  із загорянням лісових масивів.

Під головуванням Міністра внутрішніх справ відбулася нарада оперативного штабу, в якій взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер,  начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко та його заступник В’ячеслав Давиденко, керівники слідчих підрозділів, експертної служби МВС, рятувальники та інші правоохоронні органи.

Начальник харківської поліції доповів ситуацію, яка склалася на сьогоднішній день із забезпеченням безпеки населення в епіцентрах вогняної стихії та довів керівництву МВС дислокацію сил та засобів поліції, задіяних на ліквідацію наслідків пожеж.

-  Поліція відразу оперативно виставила мобільні пости для забезпечення безперешкодного проїзду спецтранспорту ДСНС на місця подій, - розповів Валерій Сокуренко. - Особовий склад трьох територіальних підрозділів поліції здійснює цілодобове патрулювання населених пунктів для забезпечення публічного порядку та регулювання дорожнього руху, а також обмеження руху транспортних засобів громадян до небезпечних ділянок місцевості. Для патрулювання також додатково задіяні сили патрульної поліції особливого призначення «Схід». Детективи слідчого управління та експерти-криміналісти ретельно відпрацьовують місця подій та збирають речові докази для з’ясування обставин виникнення пожеж і організації об’єктивного розслідування.

Нагадаємо, поліція відкрила два кримінальних провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Одне з проваджень, відкрите  за фактом подій на території Дворічанського району, на підставі зібраних зведень перекваліфіковане на ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.     

Зараз в Дворічанському та Чугуївському районах області працівники поліції продовжують нести службу для забезпечення належної безпеки громадян, надають посильну допомогу місцевому населенню, в тому числі у транспортуванні особистих речей, наглядають за правопорядком, охороняють населені пункти, щоб не допустити розкрадання майна потерпілих.

Робота щодо координації зусиль підрозділів ГУНП в Харківській області  для надання належного поліцейського сервісу населенню знаходиться на контролі керівництва обласного главку поліції.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux