Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Харкові під час спроби роззброєння зловмисника працівник карного розшуку отримав ножові поранення (ОНОВЛЕНО)
Опубліковано 24 грудня 2019 року о 16:49

Поліцейський обміняв себе на заручницю, яку захопив чоловік із ножем. Зловмисник затриманий поліцією та дає свідчення слідчим. Поліцейський у тяжкому стані знаходиться у лікарні. Жінка-заручниця не постраждала.

24 грудня 2019 року до Немишлянського відділу поліції міста Харкова від оператора «102» надійшло повідомлення про те, що по проспекту Олександрівському невідомий чоловік затягнув жінку до яру,   розташованому поблизу зупинки громадського транспорту «Високовольтна». Невідомий вимагав від поліцейських, щоб ті доставили йому знайомого, який перебуває у лікарні.

На місце виїхало керівництво та слідчо-оперативна група Немишлянського відділу поліції.

Як розповів начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко, враховуючи складу ситуацію ним було прийнято рішення про введення спеціальної поліцейської операції «ГРІМ». Бійці спецпідрозділу «КОРД» терміново вирушили за вказаною адресою.  

На місці події в ході спілкування з чоловіком поліцейські дізналися, що він хоче обміняти свого знайомого на захоплену жінку. Потерпіла дуже нервувала та знаходилася у важкому психологічному стані. Зловмисник тримав біля її горла ніж. Начальник карного розшуку районного відділу поліції вирішив не чекати прибуття спецпризначенців і запропонував себе в якості обміну на заручницю. Зловмисник погодився та відпустив її. Таким чином заручницю було звільнено, шкоди її здоров’ю нанесено не було.

Поліцейський, опинившись поряд із озброєним зловмисником, став тягнути час, щоб заспокоїти знервованого громадянина, викликати в нього довіру. Між чоловіками зав’язалася розмова, поліцейський запропонував зловмиснику закурити. Коли той відволікся на запалювання цигарки, працівник карного розшуку кинувся на чоловіка, але він встиг вдарити поліцейського ножем.

На теперішній час капітану поліції надано необхідну медичну допомогу, після хірургічного втручання він перебуває у реанімаційному відділенні.

На місці події зловмисник був затриманий, під час огляду у нього  вилучено знаряддя злочину.

На даний час встановлено, що затриманим є 37-річний мешканець Харкова, не судимий, раніше притягувався до адміністративної відповідальності за вживання алкогольних напоїв у громадських місцях.  

Напередодні події зловмисник вживав алкоголь разом зі своєю знайомою. Жінка поскаржилася йому на свого чоловіка, який наразі перебуває у лікарні. Вона розповіла, що той її постійно принижує і вчиняє сварки. Чоловік пообіцяв провчити кривдника. Вранці він напав на випадкову перехожу та вирішив обміняти її на чоловіка знайомої, щоб з ним «розібратися».   

Відомості про вчиненні кримінальні правопорушення слідчим управлінням внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, та розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 147 (захоплення заручника), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, досудове розслідування якого доручено спеціалізованому відділу слідчого управління.

На разі проводяться слідчі дії зі свідками, готується повідомлення про підозру зловмисникові та клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу. 

Відділ комунікації поліції Харківської області

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux