Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Представники ОБСЄ відзначили позитивну думку населення Харківщини про роботу поліції регіону
Опубліковано 08 серпня 2019 року о 17:51

Про це європейські  партнери повідомили під час зустрічі з начальником ГУНП в Харківській області Валерієм Сокуренко.

Керівник команди спостерігачів Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ Ольга Скріповська зазначила, що її колеги обов’язково спілкуються із місцевим населенням. За словами Ольги Скріповської, більшість  громадян відзначали, що довіряють харківським поліцейським і готові співпрацювати із ними у безпекових питаннях.

Під час робочої зустрічі  також йшлося про роботу поліції протягом  президентських та парламентських виборів, реакцію правоохоронців на порушення виборчого законодавства. 

- Підрозділи системи МВС та Національної поліції продемонстрували свою аполітичність і забезпечили проведення безпечних та прозорих виборів, - зазначив Валерій Сокуренко.  – Поліція була рівновіддалена від будь-яких кандидатів у президенти України, політичних партій і кандидатів у народні депутати.

Очільник главку наголосив на тому, що така принципова позиція поліції отримала високу оцінку міжнародних організацій. Усі  правоохоронні органи працювали злагоджено та скоординовано, професійно та ефективно у передвиборний період і в день проведення виборів президента  та головного законодавчого органу України.

Представники СММ ОБСЄ відзначили, що дійсно на Харківщині відчутна робота поліції і громадяни можуть почувати себе у безпеці.

За словами начальника ГУНП, забезпеченню  публічної безпеки та надійного правопорядку під час усього виборчого процесу передувала значна превентивна робота.

- Кожного дня ми наполегливо працювали на бездоганний результат, - підкреслив Валерій Сокуренко. - Підрозділами поліції проводилася  профілактична робота для попередження порушень, зокрема, тренінги, тактико-спеціальні навчання, на яких відпрацьовувалися можливі позаштатні ситуації.

Саме ці заходи надали змогу уникнути провокацій та зберегти стабільність в області.    

    

В ході зустрічі також були обговорені такі важливі напрямки, як криміногенна ситуація та стан забезпечення публічної безпеки і порядку на території Харківської області, а також подальша взаємодія СММ ОБСЄ  та харківської поліції.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux