Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Харківщини з’ясовує обставини конфліктної ситуації у Сахновщинському районі
Опубліковано 25 березня 2020 року о 13:32

В результаті події працівник сектору реагування патрульної поліції отримав травми. Також із заявою про нанесення тілесних ушкоджень звернулась одна з учасниць конфлікту. За розпорядженням керівництва обласного главку поліції за даними фактами призначено службове розслідування.

24 березня в ході відпрацювання території району щодо фіксації порушень під час карантинних заходів працівники Сахновщинського відділу поліції Харківської області виявили мотоблок з причепом, в якому знаходилися дрова. Власник підтвердив поліцейським, що здійснює їх продаж. Під час складання адміністративного протоколу по ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні порушення чоловік поводив себе агресивно та відмовився виконувати вимоги працівників поліції. Житель району на мотоблоці намагався залишити місце події, при цьому наїхав на інспектора сектору реагування патрульної поліції, який спробував обмежити рух правопорушника. До конфлікту долучилася дружина місцевого жителя, яка виявила грубу непокору законним вимогам працівників поліції та намагалася завадити їх діям відносно правопорушника.

Для з’ясування усіх обставин на місце прибула слідчо-оперативна група Сахновщинського ВП на чолі з керівництвом відділу. У даній ситуації,  відповідно до ст. 44-45 Закону України "Про Національну поліцію", поліцейські мали підстави застосувати заходи фізичного впливу та спеціальні засоби «кайданки». Порушника доставили до Сахновщинського ВП для подальшого складання матеріалу. Внаслідок події інспектор сектору реагування патрульної поліції отримав тілесні ушкодження та звернувся до районної лікарні. За вказаним фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345  (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

25 березня до Сахновщинського ВП ГУНП в Харківській області звернулася місцева мешканка та її дочка із заявою про начебто отримані жінкою тілесні ушкодження під час конфлікту.

Дане звернення зареєстроване в Єдиному обліку Сахновщинського відділу поліції. За вказаним фактом проводиться збір первинного матеріалу та встановлюються свідки.  Слідчі також вивчають відеозаписи з місця події.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux