Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Харківські силовики провели масштабні навчання на стратегічно важливому об’єкті
Опубліковано 19 жовтня 2020 року о 14:46

Основна мета заходів - вдосконалення організації служби по охороні об’єктів, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Як розповів начальник відділу Управління поліції охорони Харківської області Дмитро Дрокін, за легендою навчань на контрольно-пропускному пункті працівник воєнізованої охорони під час огляду транспортного засобу, що в’їхав на територію насосної станції, виявив схожий на вибухівку предмет. Охоронець повідомив про подію до чергової частини Управління поліції охорони та відділу безпеки ДП «Укрхімтрансаміак». Негайно були організовані заходи щодо посилення контролю на території об’єкту, евакуації персоналу та ліквідації можливої пожежі. Місцевість навколо автомобіля з умовним вибуховим пристроєм обмежили попереджувальними стрічками.

В той же час працівники вибухотехнічного управління провели дослідження вибухового пристрою, керівник вибухотехнічних робіт прийняв рішення ліквідувати вибуховий пристрій на безпечній відстані від об’єкту.

На другому етапі навчань під час пішого патрулювання території насосної станції поліцейські охорони виявили замаскований підкоп під огорожею. Старший наряду негайно за належністю доповів про знахідку. Керівник місцевого відділення поліції охорони прийняв рішення виставити неподалік підкопу замаскований нерухомий наряд (секрет). Через деякий час поліцейські, задіяні у секрет, помітили двох підозрілих осіб і викликали підмогу. Наряд автопатруля поліції охорони оперативно прибув на місце скоєння ймовірного правопорушення і разом із працівниками зі складу прихованого наряду з використанням холостих набоїв затримав умовних правопорушників.

Заключний етап навчань розпочався із того, що піший патруль поліції охорони помітив у небі над насосною станцією літаючий об’єкт. Враховуючи той факт, що здійснення терористичного акту або диверсії на магістральному аміакопроводі неминуче призведе до екологічної катастрофи, старший наряду негайно доповів про подію до місцевого відділення поліції охорони та відділу безпеки ДП «Укрхімтрансаміак». Чергова частина Управління поліції охорони поінформувала місцевий підрозділ Служби безпеки України та направила піший патруль, автопатруль та вільних від служби поліцейських охорони для негайного огляду та обстеження прилеглої до охоронюваного об’єкта місцевості. На місці події працівники Служби безпеки України розпочали корегування подальших дій зі знешкодження квадрокоптера та виявлення оператора, який ним керує.

На кожному з етапів навчань працівники слідчо-оперативної групи Дворічанського відділення поліції Куп’янського відділу поліції ГУНП в Харківській області документували усі події.

Начальник Управління поліції охорони в Харківській області Юрій Лукавенко висловив вдячність учасникам навчань та окремо адміністрації і персоналу державного підприємства «Укрхімтрансаміак». Він зазначив, що співпраця та взаємодія між силовими структурами регіону націлені, перш за все, на протидію диверсіям на державних об’єктах, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Участь у навчаннях взяли співробітники Управління поліції охорони, Куп’янського відділу поліції, Куп’янського відділення поліції охорони, Служби безпеки України, вибухотехнічного управління ГУНП і представники державного підприємства «Укрхімтрансаміак».

 

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux