Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Заступник міністра внутрішніх справ перевірила готовність харківських підрозділів до впровадження системи «Custody Records»
Опубліковано 23 жовтня 2020 року о 16:41

Заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції України Руслан Горяченко разом з керівником харківської поліції Валерієм Сокуренком і його заступником Вячеславом Крикуном відвідали Основ’янський відділ поліції, ізолятор тимчасового тримання і навчальний відділ поліції Харківського національного університету внутрішніх справ.

Керівники територіального відділу поліції та ізолятора тимчасового тримання в тестовому режимі презентували роботу системи в дії. Відповідно до вимог щодо розміщення та облаштування приміщень, де можуть перебувати учасники кримінального провадження і відвідувачі адмінбудівлі оснастили системами відеофіксації.

Система «Custody Records» передбачає електронну та відеофіксацію дій у режимі 24/7, що відбуваються із затриманими під час їх перебування в адміністративному приміщенні органу поліції та подальшому поміщенні до спецустанов поліції.

Зі слів начальника Управління дотримання прав людини Національної поліції України Руслана Горяченка, вказана система автоматизує роботу поліцейського та унеможливлює людський фактор, як причину незаконного насилля. Система діє, як на захист поліцейського, так і на захист затриманого. Усі дії записуються на відеокамеру, і в будь-який час можна прослідкувати, хто що говорив та вчиняв.

Для ознайомлення з умовами підготовки поліцейських до роботи з системою «Custody Records» та забезпечення стандартів роботи з затриманими, заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук відвідала навчальний відділ поліції Харківського національного університету внутрішніх справ.

Як розповів перший проректор ХНУВС Сергій Бортник, «Навчальний відділ поліції» на базі університету був переобладнаний з метою забезпечення функціонування інформаційної підсистеми обліку затриманих осіб інформаційно–телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України» «Custody Records». Це дозволило створити умови для підготовки поліцейських відповідно до стандартів. Зокрема, переобладнано кімнати прийому громадян, чергову частину, кімнату інтерв’ю, зону для очікування спілкування зі службовою особою, відповідальною за перебування затриманих, кімнату для конфіденційного побачення з адвокатом,  кімнату слідчих дій і затриманих.

Упровадження «Custody Records» забезпечить створення єдиного електронного досьє на кожну затриману особу, фіксацію всіх аспектів, пов’язаних із затриманням, дотримання основних гарантій, які надаються затриманим особам, підвищить стандарти захисту прав поліцейських від можливих неправдивих звинувачень у неправомірних діях.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux