Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Міністр внутрішніх справ проінспектував роботу відомчого медичного закладу у Харкові
Опубліковано 05 січня 2021 року о 20:29

Арсен Аваков відвідав державну установу «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Харківській області», де найближчим часом запрацює лабораторія для проведення ПЛР-тестів на виявлення захворювання коронавірусом і кабінет комп’ютерної томографії.    

Керівник закладу Євген Хайдаров доповів міністру Арсену Авакову про стан медичного забезпечення працівників МВС Харківської області та запевнив, що на сьогодні медична установа забезпечена усім необхідним обладнанням для належного діагностування та лікування правоохоронців.  

В умовах боротьби з небезпечною пандемією медичним закладом за кошти, які були виділені міністерством внутрішніх справ,   придбано комп’ютерний томограф Aquilion Prime SP, обладнання для ПЛР-лабораторії, 17 одиниць кисневих концентраторів, автоматичний імунний аналізатор Labline-090, киснева станція, апарат високочастотної струменевої штучної вентиляції легенів, апарат ШВЛ 4300S.

За словами Арсена Авакова, комп’ютерний томограф, який з’явився в поліклініці МВС, сьогодні найкращий на Харківщині. 

"Це обладнання буде використовуватися не тільки для діагностики співробітників системи МВС, але й для усіх пересічних громадян, які потребують сучасного лікування", - зазначив Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ  також оглянув ПЛР-лабораторію. Там вже повністю облаштовані кімнати для проведення тестів, видачі результатів аналізів, зони обробки матеріалів, виділення НК, а також автоклавна. Крім того, для лабораторії за рахунок бюджетнів коштів МВС придбано мікробіологічно безпечний кабінет в комплекті з стенд-підставкою для ВІО ІІ Advans Plus 4, аквадистилятор  (система очистки води Crystal EX Pure), ампліфікатор ПЛР в реальному часі, мініцентрифуги високошвідкісна Мікроспін 12 в комплекті з ротором та вортекс FV-2400, та інше обладнання.

Арсен Аваков також заявив, що Харків розглядається як майданчик для розташування авіаційного загону для надання екстреної медичної допомоги.

Довідка. Державна установа «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Харківській області» об’єднує лікувально-профілактичні, санітарно-епідеміологічний та інші заклади, що забезпечують на основі відповідної ліцензії медичним обслуговуванням державних службовців МВС, військовослужбовців Національної гвардії України, пенсіонерів і ветеранів органів внутрішніх справ, військовослужбовців Національної гвардії України, поліцейських, членів їх сімей, працівників МВС.


Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux