Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Арсен Аваков провів нараду з силовиками Харківської області
Опубліковано 05 січня 2021 року о 16:29

Баланс влади у Харківській області, це те що, бачить особисто Президент та все керівництво країни. Цей регіон – це ключова область державності країни, тому взаємодія між силовиками, обласної та місцевої влади – надзвичайно важлива. 

Про це сьогодні, 5 січня, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час спільної наради з питань правоохоронної діяльності. 

«Державницька позиція всіх гілок влади вкрай важлива, тому що Харківська область має стратегічне значення для забезпечення балансу в країні і недопущення розхитування суспільно-політичної ситуації», - зазначив Арсен Аваков. 

Міністр наголосив, що керівники силових відомств повинні попереджати, а у разі необхідності і жорстко реагувати на всі можливі провокації. 

На нараді були визначені завдання на майбутній рік в сфері правоохоронної діяльності. З ініціативи міністра, одним із стратегічних напрямків визначено програму тотальної боротьби з вуличною наркоманією.

«Я хочу, щоб в Харківській області була оголошена тотальна війна вуличній наркоманії. Я закликаю всі силові структури, від дільничних поліцейських і кіберполіції до прокуратури і прикордонників, почати нещадну війну в усіх напрямках поширення цієї зарази! », - підкреслив Арсен Аваков.

Виконувач обов’язків міського голови Харкова Ігор Терехов підкреслив, що проблема вуличної наркоманії та поширення наркотиків і психотропних препаратів в навчальних закладах - одне з питань, які очолюють список проблем в результатах соцопитувань в Харкові. Він зазначив, що міська влада зі свого боку готова прийняти діяльну участь в реалізації цієї програми.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук запропонувала розробити обласну програму по боротьбі з вуличною наркоманією, яка буде затверджена Обласною радою та дасть можливість скоординувати зусилля на всіх рівнях державного управління. 

Крім того, міністр внутрішніх справ повідомив учасникам наради про те, що з поточного року в Харківській області буде посилено роботу по впровадженню першої мотиваційної програми МВС - можливість придбання житла поліцейськими і рятувальниками області на умовах пільгового фінансового лізингу.

«Ця програма забезпечує соціальний захист поліцейських і рятувальників і мотивує молодь йти в поліцію і чесно працювати», - зазначив глава Арсен Аваков.

Своєю чергою, Ігор Терехов підкреслив, що Харків дуже зацікавлений у впроваджені такої програми, оскільки вона дає потужний імпульс розвитку економіки в місті.

«Державне замовлення на будівництво під такі гарантії дає мультиплікативний ефект 1 до 8!», - зазначив в.о міського голови.

Нагадаємо, представники Харківського університету внутрішніх справ розробили та запустили чат-бот «СтопНаркотик», який допомагає боротися з розповсюдженням наркотиків через Телеграм-канали. 

 

Департамент комунікації МВС України 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux