Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Понад 2 000 тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень у сфері протидії наркозлочинності викрили підрозділи харківської поліції за останні два роки (ОНОВЛЕНО, ДОДАНО ВІДЕО)
Опубліковано 03 серпня 2020 року о 10:00

З незаконного обігу вилучено майже пів тони наркотичних засобів, понад 6 кілограмів психотропних речовин, з яких майже 3,5 кілограми нових психоактивних речовин. На майно наркозлочинців накладено арешт на загальну суму понад 8 мільйонів гривень.

 

З 2018 року по теперішній час підрозділами ГУНП в Харківській області припинено діяльність 7 організованих груп, що діяли у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Викрито 2019 фактів збуту наркотиків та 420 осіб, причетних до розповсюдження наркозілля.

Ліквідовано 11 міжнародних каналів постачання наркотичних засобів на територію України.

Ще одним пріоритетним напрямом діяльності у сфері протидії наркозлочинності є запобігання використанню та легалізації доходів, здобутих від ведення наркобізнесу. За вказаний період в регіоні задокументовано 9 злочинів даної категорії, 5 з яких у цьому році, 6 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Одним із важливих завдань у протидії наркозлочинності є викриття наркопритонів, функціонування яких викликає суспільний резонанс. У цьому році відкрито 176 кримінальних проваджень щодо утримування наркопритонів. У ході досудового розслідування викрито та притягнуто до відповідальності 149 осіб.

Позитивні тенденції також спостерігаються у сфері протидії розповсюдженню наркотичних засобів з використанням мережі Інтернет. Цей напрямок діяльності визначений керівництвом Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України як один з пріоритетних в протидії наркозлочинності.

Протягом двох останніх років задокументовано 352 кримінальні правопорушення, пов'язані зі збутом наркотиків з використанням всесвітньої мережі Інтернет (у 2020 - 212), по яких наркозбувачам оголошено про підозру. Блокована діяльність 11 Інтернет-крамниць, які діяли на території Харківської області. Більшу частину з них викрито вже у цьому році.

З незаконного обігу вилучено майже пів тони наркотичних засобів, понад 6 кілограмів психотропних речовин, з яких  майже 3,5 кілограми нових психоактивних речовин.

 

На майно наркозлочинців накладено арешт на загальну суму понад 8 мільйонів гривень.

 

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux