Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Харківській області затримано групу розбійників – внутрішня безпека Нацполіції
Опубліковано 27 січня 2022 року о 12:19

Правоохоронці Харківщини провели спецоперацію із затримання кримінального угруповання, яке "спеціалізувалося" на розбоях. Останньою жертвою злочинної групи став 84-річний чоловік.

Працівники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції отримали інформацію, що на території Харківщини орудує угруповання, учасники якого представлялись поліцейськими та скоювали розбійні напади. 

Спільно зі слідчими та Управлінням карного розшуку поліції Харківської області оперативники ДВБ вийшли на "слід" причетних осіб. Організував злочинну групу 39-річний уродженець Росії, наразі мешканець Харківщини, неодноразово судимий за розбої та наркотики. До кримінального промислу залучив трьох спільників: 38-річного мешканця Харківської області та двох  уродженців однієї з країн Кавказького регіону, 33-х і 50-ти років. Як і організатор, поплічники також є у кримінальних базах поліції.

Правоохоронці встановили, що у грудні минулого року учасники угруповання нанесли тілесні ушкодження та використали сльозогінний газ відносно неповнолітнього харків'янина. У лежачого без свідомості хлопця нападники відібрали сумку з цінними речами, документами та готівкою у сумі майже 7 000 гривень.

Крім цього, стали відомі плани зловмисників найближчим часом здійснити розбійний напад на мешканця Харківщини. Чоловік займається обміном валют та грошовими позиками. Тож учасники ОЗГ мали намір розжитися на чималу суму готівки. 

Однак першим у списку жертв розбійників опинився 84-річний житель Харкова, який начебто мав певні заощадження. Аби врятувати дідуся, який міг не витримати катувань злочинців, працівники поліції та прокуратури оперативно вжили комплекс заходів та провели спецоперацію із затримання кримінального угруповання.

Двері квартири пенсіонер відкрив зловмисникам сам, адже вони представились йому співробітниками поліції. Потрапивши до оселі,  спільники накинулись на чоловіка з кулаками, а щоб не кричав, скотчем заклеїли рот. Цієї миті спрацювали бійці спецпідрозділу КОРД. 

Усіх чотирьох фігурантів правоохоронці затримали на місці злочину. Під час обшуку у них вилучено ніж, скотч, рукавиці, а також банківські картки потерпілого. Крім того, вилучено автомобіль, на якому пересувалися зловмисники.

Слідчі поліції за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури оголосили затриманим підозру за ч.3 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. За вчинені дії нападникам може загрожувати до 12 років позбавлення волі. Проводяться подальші слідчі дії щодо причетності фігурантів до інших злочинів.

 

Департамент внутрішньої безпеки 
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux