Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Харківщині суд заарештував чоловіка, якого поліцейські затримали за надання неправомірної вигоди
Опубліковано 05 лютого 2021 року о 16:39

Зловмисник намагався дати хабар працівнику поліції за повернення вилученого автомобіля.

25 січня під час несення служби співробітники групи реагування  патрульної поліції відділу поліції №1 Ізюмського районного управління поліції отримали виклик про те, що на одній з вулиць у місті Балаклія водій автомобіля «ВАЗ-2101» допустив наїзд на електроопору.

За адресою поліцейські виявили, що за кермом легковика перебував 38-річний місцевий мешканець. Чоловік знаходився у стані алкогольного сп’яніння та не мав документів на право керування транспортним засобом. Крім того, порушник намагався втекти з місця події, однак був зупинений працівниками поліції. Відносно громадянина поліцейські склали  адміністративний матеріал за ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ст. 130 (керування суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) кодексу України про адміністративні правопорушення. Автомобіль правопорушника був вилучений та поміщений на спеціальний майданчик.

Через декілька днів правопорушник прибув до відділу поліції та запропонував поліцейському хабар для того, щоб забрати свій транспортний засіб. Факт злочину задокументували слідчо-оперативна група підрозділу та представники Управління внутрішньої безпеки.

Чоловік був затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На даний час слідчими проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

4 лютого суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux